Hyvinvoiva perhe - hyvinvoiva lapsi

Perjantai 5.10.2012 - Piila Paalanen


Lasten ja nuorten asiat ovat nousseet voimaakkaasti esiin eri medioissa näin vaalien alla. Hienoa, että yhteisymmärrystä lasten ja nuorten tukemiseen löytyy.

Näkisin, että lapsiperheitä pitäisi tukea kokonaisvaltaisemmin, sillä kun perhe voi hyvin, niin lapsikin voi yleensä hyvin.

Nokialla pitäisi monipuolisemmin tukea erilaisia vaihtoehtoja perheille. Yksi tuen muoto on Nokia-lisän palauttaminen. Minusta on turha kiistellä Nokia-lisän ja päivähoidon paremmuudesta tai päivähoitopaikkojen vapautumisesta. Olennaisempaa keskustelussa olisi nähdä lapsen etu.

Varhaislapsuuden kokemukset vaikuttavat tutkimusten mukaan koko loppuelämään. Joillekin lapsille sopii paremmin kotihoito kuin suuressa ryhmässä oleminen. Pitkällä tähtäimellä tämä tukimuoto voi säästää miljoonia euroa, jos se lisää perheiden hyvinvointia ja ennalta ehkäisee ongelmia.

Myös laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus vaikuttavat suuresti lapsen elämään ja kehitykseen, siksi siellä pitää olla riittävät resurssit. Ylisuuret ryhmät eivät koskaan ole lapsen etu. Siksi ryhmäkokoja esimerkiksi kouluissa tulisi laskea.

Kaikessa päätöksen teossa pitäisi kuunnella enemmän perheitä ja lapsia, sillä he ovat oman elämänsä asiantuntijoita.

Terveisin, Piila

 

 

Avainsanat: lapset, nuoret, Nokia-lisä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini