Vasemmisto pulassa?

Perjantai 19.10.2012 - Piila Paalanen


Oletko seurannut poliittista keskustelua Nokian uutisista?Vasemmistoryhmän pj. Toivo Keränen kysyy NU:ssa 19.10.2012 Mikä porvareita vaivaa? Mielipidetekstissään Keränen viittaa Kokoomuksen toimintaan kuluneella valtuustokaudella. Osa Keräsen väitteistä on täysin käsittämättömiä.

Ennen tätä valtuustokautta Nokiaa on johdettu vasemmistoenemmistöisellä politiikalla vuosikymmeniä. Tuloksena on ollut raju velkaantuminen, lähes taloudellinen katastrofi. Tällä valtuustokaudella Kokoomuksen johdolla on mietitty sellaisia rakenteellisia uudistuksia, joilla talous saataisiin tasapainoon ja velkaantuminen pysähtymään. Nokia onkin pystynyt maksamaan velkaa takaisin noin 8 miljoonaa euroa.

Vastuullinen taloudenhoito mahdollistaa jatkossakin mahdollisuuden laadukkaisiin palveluihin ja siihen, että Nokia voi säilyä itsenäisenä, jolloin nokialaisia koskevat päätökset tehdään jatkossakin Nokialla. Myös vahva yhteistyö ympäristökuntien kanssa on tärkeää.

Kokoomuksen tavoitteena on ollut ja on tulevaisuudessakin se, että laadukkaat palvelut voidaan tuottaa järkevästi. Kokoomus ei aja sitä, että kaikki toiminnot olisi yksityistettävä, kuten Keränen viittaa tekstissään. Jos jokin palvelu voidaan tuottaa edullisimmin ja laadukkaammin kuin kaupungin järjestämänä, niin silloin yksityisiä palveluja voidaan ottaa käyttöön kunnallisten palvelujen rinnalle.

Kokoomukselle tärkeitä asioita ovat laadukas päivähoito ja koulu. Yksi keino tähän on pienemmät ryhmäkoot ja riittävät henkilöresurssit. Myös hyvä terveydenhoito ja ikäihmisistä huolehtiminen on avain hyvinvointiin. Kokoomus kantaa vastuuta ja huolta kaikista nokialaisista. Emme siis ole luopumassa lähipalveluista, kuten Keränen valheellisesti viittaa. Päinvastoin haluamme kehittää ja parantaa palveluita.

Keräsen valituslista ja yksittäisten asioiden esille nostaminen herättää lähinnä kysymyksen, pelkääkö vasemmisto tosissaan, että äänestäjät ymmärtävät, miten vastuuttomasti vasemmisto on hoitanut Nokian asioita. Sillä politiikalla tuskin olisimme itsenäisiä edes tänään.

Terveisin,

Piila 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini