Hyvinvoiva perhe - hyvinvoiva lapsi

Perjantai 5.10.2012 - Piila Paalanen

Lasten ja nuorten asiat ovat nousseet voimaakkaasti esiin eri medioissa näin vaalien alla. Hienoa, että yhteisymmärrystä lasten ja nuorten tukemiseen löytyy.

Näkisin, että lapsiperheitä pitäisi tukea kokonaisvaltaisemmin, sillä kun perhe voi hyvin, niin lapsikin voi yleensä hyvin.

Nokialla pitäisi monipuolisemmin tukea erilaisia vaihtoehtoja perheille. Yksi tuen muoto on Nokia-lisän palauttaminen. Minusta on turha kiistellä Nokia-lisän ja päivähoidon paremmuudesta tai päivähoitopaikkojen vapautumisesta. Olennaisempaa keskustelussa olisi nähdä lapsen etu.

Varhaislapsuuden kokemukset vaikuttavat tutkimusten mukaan koko loppuelämään. Joillekin lapsille sopii paremmin kotihoito kuin suuressa ryhmässä oleminen. Pitkällä tähtäimellä tämä tukimuoto voi säästää miljoonia euroa, jos se lisää perheiden hyvinvointia ja ennalta ehkäisee ongelmia.

Myös laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus vaikuttavat suuresti lapsen elämään ja kehitykseen, siksi siellä pitää olla riittävät resurssit. Ylisuuret ryhmät eivät koskaan ole lapsen etu. Siksi ryhmäkokoja esimerkiksi kouluissa tulisi laskea.

Kaikessa päätöksen teossa pitäisi kuunnella enemmän perheitä ja lapsia, sillä he ovat oman elämänsä asiantuntijoita.

Terveisin, Piila

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapset, nuoret, Nokia-lisä

Kohti kunnallisvaaleja

Maanantai 10.9.2012 klo 11:40 - Piila Paalanen

Olen julkaissut omat vaaliteemani täällä kotisivuilla, joihin voit tutustua. Toivon myös aiheista keskustelua ja otan mielelläni palautetta vastaan.

Minusta on tärkeää vaikuttaa ympäristöön ja yhteiskuntaan, siksi lähdinkin mukaan politiikkaan 8 vuotta sitten.

Minulle tärkeää on nokialaisten hyvinvointi, joten pidän tärkeänä ennen kaikkea laadukkaista peruspalveluista huolehtimisen. Tärkeimmät peruspalvelut, kuten päivähoito, koulutus ja terveydenhuolto pitäisi järjestää lähipalveluina.

Myös laatu on tärkeää, joten esimerkiksi päivähoidoissa ja kouluissa pitää olla riittävän pienet ryhmäkoot ja ammattitaitoinen henkilökunta, jotta lasten oppiminen, kasvu ja kehitys ovat mahdollisia. Nokialaisilla pitää olla myös mahdollisuus valita, haluaako hoitaa pieniä lapsia kotona, joten kannatan Nokia-lisää.

Myös ikääntyvistä ihmisistä pitää huolehtia ja turvata heille mielekäs seniori-ikä, sillä he ovat meille hyvinvointiyhteiskunnan rakentaneet.

Näen Nokian tulevaisuudessakin itsenäisenä kaupunkina. Se vaatii tiukkaa taloutta, mutta kaikessa päätöksenteossa pitää kuitenkin muistaa inhimillisyys ja kuntalaisten hyvinvointi.

Haluan vaikuttaa yhdessä Sinun kanssasi tulevaisuuden itsenäiseen, vakavaraiseen ja hyvinvoivaan Nokiaan.

Ollan yhteydessä,

Piila

1 kommentti . Avainsanat: vaaliteemat, lapset, nuoret, hyvinvointi, peruspalvelut, itsenäinen Nokia